Her kan du læse mere om;

STRESS

Stress kan komme til udtryk på mange forskellige måder hos os mennesker, og der vil også være mange variationer af symptomgraden, afhængig af problematik, varighed, intensitet mv.

Læs mere om stress Find Psykolog

EN BELASTNINGSREAKTION

En stress eller belastningsreaktion kommer som en reaktion på en uligevægt mellem de, på den ene side oplevede krav og forventninger, og de på den anden side oplevede ressourcer og kompetencer. Der er altså tale om en overvældende og/eller langvarig overbelastning af dit system, hvor der ikke har været tilstrækkelig kapacitet til at kunne håndtere alle disse krav, udfordringer eller forventninger.

Stress kan komme til udtryk på mange forskellige måder hos os mennesker, og der vil også være mange variationer af symptomgraden, afhængig af problematik, varighed, intensitet mv.

Symptomer på stress kan vise sig ved

 • Søvnproblemer
 • Humørsvingninger
 • Mere opfarende, irritabel eller grådlabil
 • Kognitive vanskeligheder såsom; koncentrations- og hukommelsesbesvær
 • Ændringer i appetit
 • Tankemylder
 • Hovedpine
 • Muskelspændinger
 • Svært ved at finde ro
 • Nedsat immunforsvar
 • Nedsat lyst til socialt samvær
 • Træthed
KONTAKTOPLYSNINGER

PSYKOLOGHUSETS PSYKOLOGER

TINNA WINTHER OLESEN
AUT.PSYKOLOG

(+45) 51 93 69 26 

 psykolog@tinnawinther.dk

CAITLIN BAILEY FAMMé
PSYKOLOG

(+45) 25 52 00 05

kontakt@psykologbaileyfamme.dk

SIGNE HAMMERHØJ
PSYKOLOG

(+45) 22 64 70 26

psykologsignehammershoej@gmail.com

Camilla dahlbom
psykolog

(+45) 44 113 155

psykolog@camilladahlbom.dk

Julie Berendt hviid
aut. psykolog

(+45) 25 6060 33

kontakt@psykologjuliehviid.dk 

FIND VEJ TIL psykologhuset
vesteraa 4, 1 sal

Google maps

Stress er en tilstand, der opstår, når individet føler sig overvældet af kravene fra omgivelserne, enten fysisk, mentalt eller følelsesmæssigt. Det er en naturlig reaktion, som kroppen og sindet bruger til at håndtere udfordringer og trusler. I moderate mængder kan stress endda være gavnligt, da det kan motivere os til at handle og opnå vores mål.

Der er to typer af stress: akut stress, som opstår i kortvarige situationer, og kronisk stress, som er mere vedvarende og kan påvirke helbredet negativt over tid.

Symptomer på stress kan variere fra person til person, men de inkluderer typisk fysiske, følelsesmæssige og kognitive tegn. Fysiske symptomer kan omfatte hovedpine, muskelspændinger, søvnproblemer, træthed og fordøjelsesproblemer. Følelsesmæssige symptomer kan omfatte irritabilitet, angst, tristhed og følelse af overvældelse. Kognitive symptomer kan inkludere svært ved at koncentrere sig, hukommelsesproblemer og negative tanker.

Årsagerne til stress kan være forskellige og kan omfatte arbejdspres, familieproblemer, økonomiske vanskeligheder, sundhedsproblemer eller livsændringer. Uanset årsagen er det vigtigt at lære at håndtere stress for at undgå negative konsekvenser for helbredet og trivslen.

Behandling af stress kan omfatte forskellige metoder, herunder stresshåndteringsstrategier, livsstilsændringer, terapi og i visse tilfælde medicin. At lære at håndtere stress effektivt kan bidrage til at forbedre livskvaliteten og forebygge alvorlige sundhedsmæssige problemer i fremtiden.

At søge støtte fra en professionel, såsom en psykolog eller terapeut, kan være en nyttig måde at tackle stress på og lære effektive copingstrategier. Det er også vigtigt at skabe sunde vaner og rutiner, der kan reducere stressniveauerne, såsom regelmæssig motion, sund kost, tilstrækkelig søvn og praktisering af afslapningsteknikker som mindfulness og dyb vejrtrækning.

.

HOLD DIG OPDATERET

Vi opdaterer løbende fra Psykologhuset og deler vores oplever, nyheder og tilbud med dig.

Følg med her:

LINKEDIN INSTAGRAM

 

Adresse: Vesterå 4, 1 sal. 9000 Aalborg